Locatie

Geluksplekken Noord

Geluksplekken Noord
Wandel door een wereld waar pleinen verhalen vertellen, prullenbakken en fietstunnels een overgang markeren, en bewoners vertellen over hun Geluksplekken. Laat je begeleiden door gedichten en melodieën die kunnen worden ervaren in de open lucht, stilstaand bij een plek, of onderweg. Luister naar spontaan opgenomen verhalen en geschreven en voorgelezen teksten van buurtbewoners en kunstenaars, die hun persoonlijke ervaringen en observaties delen.

Geluksplekken Noord is mede mogelijk gemaakt door Amsterdam 750 jaar, Het Postcodeloterij Buurtfonds en Cordaan. Samen met buurtbewoners, lokale zorginstellingen en creatieve geesten, zijn we op zoek gegaan naar plekken van geluk en verwondering. In de wijk, en in de herinnering of verbeelding. We voerden interviews met mensen in Noord, en organiseerden buurtsafaris en workshops die een schat aan materiaal opleverden. Hieruit hebben we een selectie gemaakt en deze vastgelegd in korte films, muziek, poëzie en verhalen, af te spelen op locatie en thuis. Elke Geluksplek is een uitnodiging om te pauzeren, te observeren en je te verwonderen.

Beleef de Geluksplekken, waar je ook bent
Of je nu de voorkeur geeft aan een meditatief moment of een avontuurlijke wandeling of fietstocht door Noord, of een ontspannen middag thuis, onze interactieve online kaart brengt de Geluksplekken naar je toe.
Scan de QR-code of bezoek "Geluksplekken Noord" op www.veramaps.nl voor directe toegang tot een wereld van audiovisuele verhalen, begeleidende teksten over de makers, en een downloadbare pdf-kaart.


Geluksplekken Noord is een initiatief van Vera Broos en wordt mogelijk gemaakt door Amsterdam 750 jaar #mijnideevoordestad , het Postcodelotrij Buurtfonds, en Cordaan

Download de PDF van deze locatie
1 Oeveroefening - Jeanine Theunissen
2 Slootkanterwallia - Landelijk Noord (film)
3 Hemel en aarde - Schellingwouderdijk (muziek)
4 No-Land
5 De klerenkast van Corrie- verpleeghuis De Die
6 Geluk ligt op 't Laagt
7 De Magie van tunnels - Tuindorp Oostzaan (Sjamaan)
8 Middagje EYE
9 Gelukkig geluid- Diereneiland Molenwijk
10 Wedergeboorte- Buikslotermeerplein
11 Supermarkt avontuur - Buikslotermeer winkelgebied
12 Vliegenvlagenfluisterbos - Vliegenbos
13 Muziek om te zingen- Grote Haven
14 Touristengeluk (engels) - Buiksloterham
15 De Wensboom - Noorderpark
16 Baanakkerspark en De Overkant
17 Prullenbakgeluk
18 Amsterdam, India en aarbeien- van der Pek markt
19 Water en Staal - NDSM kade